• header subpagina's

Fitness en Trainen voor ouderen bij Fitnessclub Gooimeer

Fitnessclub Gooimeer is al jaren gespecialiseerd in fitness en trainen op oudere leeftijd. Ouder worden gaat gepaard met een afname van spieren en inspanningsvermogen, maar wij geloven dat niemand ooit te oud is om lekker te bewegen! Een actieve levensstijl helpt je om positief in het leven te staan en fitnessoefeningen kunnen uitgevoerd worden zolang je jezelf goed voelt.

Met aandacht trainen op oudere leeftijd

Bij het opstellen van elk trainingsprogramma starten we altijd met het meten van de bloeddruk, je gewicht en conditie. Vervolgens bespreken de optimale fitness- of trainingsoefeningen en het aantal sets en herhalingen om effectief en veilig te kunnen trainen. Maar het allerbelangrijkste is dat je je goed voelt bij jouw trainingsprogramma en plezier in hebt in het trainen, waardoor je het volhoudt. Het uiteindelijke doel is immers gezond ouder worden.

Vooral voor ouderen geldt dat de trainingstechniek belangrijker is dan het gewicht waarmee wordt getraind. Een te zwaar gewicht in combinatie met een slechte trainingstechniek bevordert de kans op nare blessures! Daarom stimuleren we ouderen om extra goed naar hun lichaam luisteren zodat overtraining en blessures voorkomen worden. Onze fitnessinstructeurs zullen er op toezien of er een juiste trainingstechniek wordt gebruikt, met het juiste gewicht wordt getraind en er sprake is van een goede ademhaling.

Naast een Maatwerkprogramma voor de fitness zijn Small Group Trainingen ook zeer aan te raden voor de oudere sporter.

Al na 3 tot 6 weken oefenen treedt er een merkbare verbetering op bij het kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten en regelmatig blijven sporten draagt bij aan:

 • sterkere spieren, gewrichten, pezen en botten (minder botontkalking);
 • lenigere spieren, pezen en gewrichten (minder snel last van stijfheid);
 • een stabieler gewicht (minder kans op overgewicht);
 • een betere balans en wendbaarheid (minder kans op vallen)
 • meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld;
 • minder stress en spanning;
 • een algeheel gelukkiger en gezonder gevoel!

Sneller herstellen van ziekte of val?

Onze ervaren personal trainers, gespecialiseerd in het begeleiden van sport na ziekte of val, weten als geen ander je vertrouwen tijdens het sporten weer op te bouwen. Ze zijn op de hoogte van je beperkingen en werken samen met jou aan een sneller en veiliger herstel. Gun jezelf een personal trainer en voel je al binnen enkele weken weer fitter en gezonder.

Informatie aanvragen

 

Nieuws

 • De Vitaliteitsweken bij Fitnessclub Gooimeer

  De Vitaliteitsweken bij Fitnessclub Gooimeer.

  Lees meer
 • Ervaar Fitnessclub Gooimeer nu met de Gratis Dagpas

  Fitnesslub Gooimeer in Naarden-Bussum helpt jou die 1e stap zetten. Daar...

  Lees meer
Meer nieuws